57.jpg

Vrindavan Guesthouse

Vrindavan, UP, India
 

2012 - unbuilt

Situated in the religious town of Vrindavan, the Vrindavan Guesthouse is designed for religious ascetics devoted to Lord Krishna. The guesthouse is designed to accommodate devotees who would stay in an austere and simple atmosphere. Guests can walk on a pathway circumambulating a temple placed in the centre of the ground floor. Although surrounded on three sides by built-forms, the plan of the guesthouse ensures that it is kept naturally cool with ample ventilation through the central courtyard. Quality of space in here becomes increasingly quieter as the natural light reflects from the double-height ceiling above. The sculptural staircase connects the upper floors to the soft landscape on the ground, washed by the diffused light coming from above.

vrinawan png png.png

Isometric view

SET_Photo - 22.jpg

The Central courtyard

20200_0903__VRUNDAVAN_GROUND FLOOR PLAN.

Ground floor plan

20200_0903__VRUNDAVAN_FIRST%20FLOOR%20PL

First floor plan

SET_Photo - 9 (1).jpg

Double height living room

s2.png

Section

SECTION%201%20(1)_edited.png

Section

FRONT ELEVATION (1).png

Front elevation

aa.png
bb.png

Isometric view

SET_Photo - 4.jpg

A view from the central courtyard

Project Details

 

Client -- Swami Shree Krishnachandra Ji

Built-up area -- 2510 sq ft

 Team

 

Principal Architect -- Maneesh Kumar

 

Satish Jangid